Вулиця Бериславська.

Вулиця Бериславська.
Автор: Свiтлана Бериславська

Комментарии

У Бериславі є одноіменна вулиця. Вона так і називається Бериславська. Якби мені хтось писав листа, то на конверті була б така адреса: м. Берислав, вул. Бериславська,

Ім"я "Берислав" носив фрегат Чорноморського флоту. У 1786 році був збудований фрегат "Берислав". Авангардом російської ескадри в російсько-турецькій війні 1787-1791 років командував Федір Ушаков, який відзначив безстрашний і хоробрий бій фрегата. Князь Потьомкін шле донесення імператриці Катерині ІІ, де також відзначає "Берислав". У жорстокому бою борт корабля у підводній частині пробило 40-кілограмове кам"яне ядро. Фрегат почав пропускать воду в трюм. Ушаков приказав відправити пошкоджений фрегат на ремонт у Севастополь. В 1785 році "Берислав" було перейменовано на "Лука Євангеліст".

В 1912 році у Миколаєві побудували колісний буксирний пароплав "Берислав". Пережив "Берислав" буремні події 1917-1921 років. У 1926р. буксирний пароплав "Берислав" був перейменований на "Рудзутак". У 1966 році на Херсонському суднобудівному заводі був збудований суховантажний теплохід "Берислав". З 1966 по 1989 роки теплохід здійснював перевезення різних вантажів в усі порти світу. У 1989 році сухогруз "Берислав" був списаний і відправлений у В"єтнам, де йому дали другу назву "Hoa Lu 02". В 1995 році був "разделан" у Калькутті(Індія).

Чтобы оставить комментарий, войдите на сайт