Будинок культури.1964р.

Будинок культури.1964р.
Автор: Страшок А.П.

Комментарии

Страшок А.П. 9 февраля 2014 г. 

Я завідував ним 1963-1964рр

Aндрей Страшок   1 января 2018 г. 

З історії цього БК в с.Нараївка: в роки війни 1941-1945рр. на цьому місці був чи то пустир,чи то околиця села і німці на ньому облаштували захоронення своїх військових, тобто кладовище. Під кінець 50-х керівництво села вирішили побудувати новий клуб-БК. Для будівництва БК вибрали саме це місце,бувше німецьке кладовище,яке тоді вже було просто пустирем і очутилось в центрі села.Будівничий котлован копали колгоспники вручну,а де натикались на захоронення,то кістки викидали в купу і глибина котловану в таких місцях перевищувала два метри.Потім викопані кістки закидали в самоскид і кудись вивозили (не знаю куди).Ну це ті кістки,які попадались в котловані,а решта поховань так і залишились лежати під забудовую.Так що даний БК в с.Нараївка фактично стоїть на німецьких похованнях.

Boris Trikhleb   2 января 2018 г. 

Если подвала в здании нет, фундаменты для таких зданий делали из кирпича поверх земли. Заглубление в два метре что то сильно многовато.

Андрей С.   21 ноября 2022 г. 

Boris Trikhleb_?,,фундаменты для таких зданий делали из кирпича поверх земли."_Смотря какое здание: если это хата(изба),то да,но так строили только после войны,а позже и хаты строили на гранитном фундаменте (гранита было много и приобретение его не было проблемой). А здание такого клуба-это не хата. Всё было именно так,как написано. Всё просто: копали,скажем,метровую глубину и обнаружилась рыхлость земли и поэтому копали глубже,чтобы выбрать рыхлость,ну и добирались до захоронений.

Boris Trikhleb   24 ноября 2022 г. 

Андрей С.  здание имеет типичные трещины в стенах построенное на не заглублённом ленточном фундаменте из кирпича или камня.

Чтобы оставить комментарий, войдите на сайт