Теклино

RSS
Село Текліно розташоване у південній частині Черкаської області , на західній частині нинішнього Смілянського району, біля шосейної ( в минулому поштової ) магістралі, за 20 км. на схід від м. Сміла, і за 17 км. на захід від м. Городище.Село мало кілька назв: Слобода (вільне поселення ) , Коноплянка (росло багато конопель). Про сучасну назву села розповідають легенди.Одна з них говорить, що село було подароване донці графа Орлова – Теклі у XVII ст. Інша легенда розповідає, що в селі був здоровенний шинок, де господинею була жінка на ім’я Текля. Подорожуючі люди говорили : “Підем у Теклін шинок , а пізніше й село стало Текліно.( Легенди записані від Романчука Надії Нечипорівни.)
На заході Текліно межує з селом Орловець, на північному сході з селом Буда – Орловецька Городищенського району, на північному сході- з селом Мале Старосілля, на сході- з селом Балаклея, на півдні- з селом Мельниківка.
Село розташоване між горбами в живописній долині, в центрі якої із заходу на схід протікає річка Мідянка.
Тип населенный пункт
Координаты 49°14'25'' с. ш. 31°39'10'' в. д.
Высота над уровнем моря 107 метров
Часовой пояс UTC+2
Солнце (сегодня) Восход - 05:34, Заход - 18:21
Поблизости Балаклея, Буда-Орловецкая, Волковка, Калиновка, Малое Староселье, Мельниковка, Музей села Теклино, Носачов, Орловец, Ротмистровка

Карта

Фотографии

Добавить фото

Комментарии

Комментариев пока нет.
Чтобы оставить комментарий, войдите на сайт