Нечволодовка

RSS
За непідтвердженими документально даними Нечволодівка заснована в 1715 році. Існує дві версії виникнення назви. Перша: поселенці займалися розбоєм, покладалися на "ніч - володарку", яку при цьому все прикривала. Згодом словосполучення ніч - володарка трансформувалося в назву Нечволодівка. Друга: найменування дано за прізвищем першого поселенця - якогось Нечволода. Ця версія здається більш вірогідною.
В семидесятих роках ХХ століття колгосп "Червоний Жовтень", центральна садиба якого знаходилась у Нечволодівці, був у Харківській області визначений як базове господарство у практичних дослідженнях по боротьбі з ерозійними процесами грунту. Для цього впроваджувались протиерозійні технології, використовувались відповідні технічні засоби. Тоді ж у селі був закладений дендропарк, єдиний і до цього часу в Куп'янському районі.
Найважливішою примітою Нечволодівки є дендропарк, в якому нараховується кілька десятків різних порід дерев і чагарників. Фігури гілок сосни і берези символізують узагальнений склад окремо хвойних і окремо листяних порід. Синє підніжжя має подвійну символіку: геральдичну й іконографічну. Геральдично колір уособлює велич, красу тутешнього краю, іконографічно - небесну, Божу благодать природи. Біла смуга за символікою стихій означає багатство на питну воду та штучні водоймища.
Тип населенный пункт
Координаты 49°42'00'' с. ш. 37°30'00'' в. д.
Высота над уровнем моря 145 метров
Часовой пояс UTC+2
Солнце (сегодня) Восход - 04:00, Заход - 18:52
Поблизости Благодатовка, Васильевка (Грушевский сельсовет), Грушевка, Ковалевка, Осадьковка, Паламаровка, Пойдуновка, Смородьковка, Соболевка, Староверовка

Карта

Фотографии

Добавить фото
Фотографий пока нет

Комментарии

Комментариев пока нет.
Чтобы оставить комментарий, войдите на сайт