Малая Павловка

RSS
Известно со второй половины XVII ст.
В 1961 г. началась эксплуатация Качанивского нефтяного месторождения. В 1978 г. было создано Качановский газоперерабатывающий завод, в который сегодня входят три производства: Глинско-розбишивске, Качановское и Анастасиевское.
Тип населенный пункт
Координаты 50°16'60'' с. ш. 34°32'60'' в. д.
Высота над уровнем моря 198 метров
Часовой пояс UTC+2
Солнце (сегодня) Восход - 05:24, Заход - 18:09
Поблизости Аврамковщина, Бурячиха, Закаблуки, Кудари, Неплатино, Перелуг, Першотравневое, Свечкаревщина, Храпачев Яр, Шолудьки

Карта

Фотографии

Добавить фото
Фотографий пока нет

Комментарии

Олександр Сірий 3 сентября 2011 г. 

Село засновано сімєю Павловичів які проживали в Зінькові представники якої були сотниками в Зінькові спочатку як слобода примірно в 1650 році.Впереше згадується в 1681 році.Було монастирським тобто селяни працювали на Скельський монастир ,який був у с.Скелька.Також було козаче населення.Серед самих старих козаків - Декйко,Клименко,Левченко,МАрченко,Бедрицький,Богатир.Сироїд і др.Відноситьтся до Грунської сотні Гадяцького полку.Петропавлівська церква спочатку деревяна була побудована в 1690-1700 роки,потім на камяному фундаменті в 1763 а камяна отоплювана з 1902 року.

Сірий Олександр Володимирович 14 июля 2012 г. 

Декілька слів про людей Павлівчан.Прізвище Мизинка вперше зустрічається в Комишах в 1723 році - МЕЗЕНКА більш за все це вихідці зі С тародубщини,де було старовинне руське поселення МЕЗЕНО.ПРізвище ДЕЙКО походить від татарського ДЕЙ предуки більш за все вихідці з татар.ПРізвище Єдленко від татарського ЯДЛО що означає змія і прізвище Ядло зустрічається в Груні в 1723 році пізніше це вже Едли а потім їх діти Едленки.Ладурі - старовинне прізвисько з Груні ЛАДЬ проживали в Груні та Гнилиціїх потомки Ладурі.Павловські знаменита сімя можливі одні з них і заснували МАлу Павлівку.В груні та Шенгеріївці були багатими людьми видатні священники Мали свій хутір.Прізвище польське.Сироїд -запорожське прізвисько зявилося в МАлій ПавПавлівці в 1750 рр.

Сірий Олександр Володимирович 14 июля 2012 г. 

До відома павлівчан.Прізвище Кіяшко раніше було в Павлівці - від Кіясь з Груні,Шевела від Грунського Жевела.Багато прізвищ стало просто прозвиськами.Насправді раніше жили люди з прізвищами.Тарабани,Побзда раніше був Побздра,яр Свистунець - жив колись козак Свистун,Моргалі і хутір був Моргалів,копильці - раніше проживали в Павлівці Копили.Секало раніше в Груні жив козак Секало і т.д.Кому цікаво напишіть мені на адресу все розповім.Знаю мені здається дуже багато .Читайте мою книгу яка скоро вийде Олександр з Полтави

Чтобы оставить комментарий, войдите на сайт